Вход
Честита Баба Марта
baba marta
Намерете ни във facebook
Top posting users this week

Share
Go down
Mega Pwn!
Непобедим
Непобедим
Male
От : Не е известно
Рожден ден : 06.10.1995
Години : 22
Мнения : 5216
Дата на рег. : 09.07.2010

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Basilisk;Samurai 7;Bakemonogatari;Mirai Nikki

blue Коментари около "Протежето".

on Чет Авг 18, 2011 12:22 am
Мда , коментирайте моята балък , втора или трета (от подобно естество), историйка.
avatar
onyx&pink
Модератор на раздел "Фикчета"
Модератор на раздел
Female
От : Wonderlnd
Рожден ден : 28.06.1994
Години : 23
Мнения : 2583
Дата на рег. : 13.01.2010

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета:

blue Re: Коментари около "Протежето".

on Чет Авг 18, 2011 1:05 pm
Балък ама друг път! И аз пак не мога да повярвам, че си на 15 и отгоре на всичко момче и пишеш така! Ти направо ме изумяваш всеки път и да ти кажа - не ти е нужен никакъв редктор! Аз съм фенка на стила ти на писане и страшно много се радвам, когато видя, че има хора, които пишат толкова яко, с добре подбрани думи, макар че ми се струва, че ти просто така си пишеш и не ти е нужно никакво старание, което си е страхотно! Имам само една зебелжека обаче - излезНах ми бърка в червата, сериозно. Написал си го толкова добре и изведнъж, както си чета, прочитам т'ва излезНах и направо ми се дощя да ти откъсна главата Хд
Прологът е наистина много добър, сигурно и нататък ще е така. Не мога да определя точно какъв всъщност е стила ти - пишеш на сериозни теми, или маи е по-точно да кажа - изразяваш се много по-зряло за възрастта си, историите ти лесно се четат, не са натоварващи, но също така в тях се съдържа нужното напрежение, създаваш едно мрачно настроение, показваш реалността тоно такава, каквато е, не залъхгваш хората с празни приказки.... мога да кажа, че вече си завършен писател, защото има хора, които ако ще и да си съдерът задника, няма да мога да пишат така и аз съм една от тях Хд


avatar
liuba4e
Състезател
Състезател
Female
От : Страната на Мухъла!
Рожден ден : 04.09.1993
Години : 24
Мнения : 1230
Дата на рег. : 05.02.2010

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: ,,Naruto'' , ,,Samurai 7'' ;

blue Re: Коментари около "Протежето".

on Чет Авг 18, 2011 9:30 pm
Удивена съм, че започваш нещо ново. Найстина си талантлив и интелигентен, както се изрази onyx&pink, но трябва малко да поработиш. Имаш изрази, които са не на място. Качих историята на word, да го погледна едва ли не под микроскоп - ти знаеш, защо. Но ще ти представя грешките ти по - долу.

Самият факт, че историята е криминална ме зайнтригува, но както казва моят редактор - ,,криминалните романи - при тях е необходимо повече логично мислене и предвещаване на събитията в няколко глави напред''. А ти си написал, че всичко ще се стича на момента. Опитай се след, като си легнеш днес да дадеш начало на първа глава.

Е стига с глупостите. В първия абзац ти започваш с мин. св. вр, а във втория и третия си с мин. несв. вр. Тоест, ако в първия абзац, глаголите ти завършват на - ше, аш, еш,- то в другите завършват на - ла, ло, ли. Дори и във втория абзац си смесил и със сег. вр. Например, думите - ,,могли'' и ,,проправящ''. Разбираш ли, всичко е в едно време - не бива да ги сменяш. Или караш с мин. несв. вр. или с мин. св. вр.

,,Див звяр да беше , би имал сърце , но не - горко ти , ако те хване в немощ , леко наметнат с разпокъсана или пък било то с тънка дреха.'' Думите - ,,леко наметнат'' не ми харесват. Преструктурирай изречението, защото почти не се разбира. Омотаваш се. Думата ,,чай'' - също не е на място. Можеш да я замениш с ,,топло мляко''. Тези думи придават по - голяма топлота, докато чай, все едно е вода сварена от коприва. Думата прокрадващ си я объркал. Това е само пример за другите по - незабелижими грешки. ,,Ти знаеш'' - защо се обръщаш с ,,ти'', трябва да е Вие, защото читателят ти не е само един? Нямаш право да говориш от себе си. Или говориш в трето, неутрално лице, или от първо. Не си и помисляй да пишеш във второ, както си направил в пролога. Думата ,,видиш'', я имаш два пъти на едно и също място. ,,Знаем за него...'' - ти не знаеш, ти си никой тук. Ти си автора и като такъв се опитай да запазиш дистанция. ,,Горко ти , клети човече...'' - второ лице, защо? Рязката промяна на времената е дразнеща. Имаш талант, но трябва да се ошлайфаш ( не знам дали я написах, правилно думата). И, този Никълъс се преплита рязко с другия персонаж. Объркваш читателите.

Надявам се да не се откажеш от това. Имаш талант, но иска още оформяне.

onyx&pink малко съм учудена, че даваш мнение на това момче. Не искам да те обидя, но как даваш мнение за по - талантлив от теб. След като хубаво изпъдихте cool cherill, имаш ли очи въобще да постваш коментари, особено на такива, които очевидно има хляб в тях. Не казвам, че ти нямаш потенциял, но просто не мога да си представя как, чрез целия форум изгони, единсвения потребител, който беше най - интелигентен.

Венци, радвам се, не защото е криминално ( любимия ми жанр), а защото е смислено. Мисълта ти тече почти гладко, но оправи грешките, които ти посочих.

Let all the heat pour down
I’m good as long as he’s around
He let’s me wear the crown
I do my best to make him proud
Now all my super ladies
I got my baby
If you got your baby, baby
[/center][img]
Mega Pwn!
Непобедим
Непобедим
Male
От : Не е известно
Рожден ден : 06.10.1995
Години : 22
Мнения : 5216
Дата на рег. : 09.07.2010

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Basilisk;Samurai 7;Bakemonogatari;Mirai Nikki

blue Re: Коментари около "Протежето".

on Нед Авг 21, 2011 2:38 pm
Благодаря за коментарите . Историята няма да я довършвам ЗАРАДИ ВАС ДВЕТЕ ! Или се помирете , или няма да пиша никакви историйки , докато не го направите . Мисля , че ви познавам и двете , дотолкова , че да кажа - подобно поведение изобщо не ви прилича .

Не съм се обидил от коментарите ви , просто не искам да виждам как две прекрасни момичета се дразнят една - друга . Разбирам , писането за вас е изкуство , ала-бала , за мен не е - за мен си е една повеля на безкрайното ми въображение , което иска публичност - тоест , това което възниква в съзнанието на автора търси път навън - към другите хора . Вие може да намерите дълбок философски смисъл в една повест , за мен тя е просто поредната история , публикувана на бял свят .

Освен това - нима не разграничавате Рембранд от Пикасо ? В случая аз исках да съм Пикасо , да изградя мразът , топлината и т.н. като персонажи , може би не съм го направил в пролога , но такава ми беше идеята . Мисля , че ако я изпълня няма да бъда "поредния автор" , а по-скоро - "авторът" . Правописни грешки винаги ще имам - такъв е животът , дори в издания отпреди 10 години виждам правописни грешки , така че нека да не обръщаме внимание , ако са малко ? Хм ... стилистични грешки ... до колкото знам историята е моя ? Мога да използвам каквито времена искам , нали ? Не пиша ЛИС или есе , за да обръщам внимание на времената , които използвам - откъде знаете , че не го правя нарочно ?

Очаквам да разберете , че не искам да бъда в основата на нещо , породило интрига между две прекрасни създания - ще продължавам да упорствам , ще подтискам желанието си (което се явява на моменти) да пиша и ще чакам , двете , ако не - да станете приятелки , то поне да не хвърчат искри , породени от омраза , между вас .
avatar
liuba4e
Състезател
Състезател
Female
От : Страната на Мухъла!
Рожден ден : 04.09.1993
Години : 24
Мнения : 1230
Дата на рег. : 05.02.2010

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: ,,Naruto'' , ,,Samurai 7'' ;

blue Re: Коментари около "Протежето".

on Сря Авг 24, 2011 2:21 am
Първо, ние никога не сме били в конфликт. Второ, изяснихме се на ЛС. Трето, това няма нищо общо с теб.

,,Мисля , че ви познавам и двете , дотолкова , че да кажа - подобно поведение изобщо не ви прилича . '' - Ей така най - много мразя. Защо чатенето по скайп се смята за запознанство? Нищо подобно. Вие за мен сте просто потребители на този форум, но кои сте, що сте, не ви знам - следователно не ви познавам? На мен ли не ми прилича подобно поведение? Аз ако искам мога да обидя целия форум и пак няма да ми пука. Така, че...

Колкото до времената - не може да си пишеш, каквито си времена искаш. Все едно да напишеш - Ние ходя до пазара. Няма начин, следвай точно това време, което те изпълва най - много.

Ти не си причина за нищо. И за да разбереш ти пращам две теми, в които се води едва ли не война. Хубавото е, че тя утихна и след нея останаха само обидните думи. - http://naruto-hit.darkbb.com/t9968-topic?highlight=%CB%FE%E1%EE%E2+%EF%EE+%F1%EA%E0%EB%E0%F2%E0+%ED%E0+%F0%E8%F5%F2%E5%F0 , http://naruto-hit.darkbb.com/t9986-topic .

И другото - Венци ти, от къде ще знаеш, че сме се ,,помирили''? О къде? Както и да е, продължи историята и за да си доволен - се извинявам на onyx&pink ( сори не ти знам името). Просто останах възмутена от всички тези думи, изписани във форума. Е чакам да видя продължението.

П.П. Сигурно сте останали с впечатлението, че се заяждам, но женски проблеми. Сигурно от тях съм раздразнена, за простотий. Айде харно да ни е.


Let all the heat pour down
I’m good as long as he’s around
He let’s me wear the crown
I do my best to make him proud
Now all my super ladies
I got my baby
If you got your baby, baby
[/center][img]
avatar
onyx&pink
Модератор на раздел "Фикчета"
Модератор на раздел
Female
От : Wonderlnd
Рожден ден : 28.06.1994
Години : 23
Мнения : 2583
Дата на рег. : 13.01.2010

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета:

blue Re: Коментари около "Протежето".

on Сря Авг 24, 2011 11:02 pm
На всяка манжда мерудия! Не може да не се намесиш, нали? Аз нарочно не обръщам внимание на коментарите ти, защото просто с теб нямам абсолютно никакви отношения и не ми се занимава със стари истории....Но както виждам ти продължаваш.... не че ми пука (ясно става, че нито ти, нито аз ще излезем на глава, затова предлагам просто да си затворим устите за тая минала работа, което досега се опитвах да направя и дори бях забравила за нея, докато не се появи ти и не припомни нещата или иначе казано докато не ме нападна....
П.П.Венци, сори за спама, ама не можах да се стърпя..... Не съм от хората с много нерви, даже напротив, но като по чудо явно съм се научила на самоконтрол (е, поне донякъде). Само ти губим времето с простотии...!


avatar
-*-What The Hell-*-
Филми, сериали, детски
Филми, сериали, детски
Female
От : Korea
Мнения : 14899
Дата на рег. : 10.05.2010

~~АНИМЕ ЛИСТ~~
Любими анимета: Kaichou wa maid-sama, Inuyasha, Inu x Boku SS

blue Re: Коментари около "Протежето".

on Чет Авг 25, 2011 8:36 am
Няма такива неща като "сори за спама"! Или го пишеш, или не! Значи работата е "Не, че ми пука, ама трябва да напиша мнение" = нее, избощо не ти пука! Другото, което искам да кажа е, че ако не ти пукаше нищо нямаше да напишеш! Ако бях на твое място, признавам си, че и аз нямаше да се стърпя, но ако имаше проблем щях да се обърна към съответния потребител/ка и да оправим нещата или пък към админ или модератор. От край време не толерирам такива спорове, при положение, че са ПРОТИВ ПРАВИЛАТА за ползване на сайта! Заключвам темата и който иска да изкаже мнение ще трябва да пише на ЛС на Венци! Като заключение казвам "Браво" и на 2те за зрялото Ви държание! ...


Sponsored content

blue Re: Коментари около "Протежето".

Върнете се в началото
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите